/public/files/2023/9/21/210923_162837_whatsapp-video-2023-09-21-at-161707.mp4
Колледждерде жұмысшы мамандықтары бойынша оқудың артықшылықтарының бірі студенттерге тегін тамақтану.Екінші парадан кейін білім алушыларға 15 минуттық үзіліс беріледі, оның барысында олар асханада түскі ас іше алады. Асхана қызметкерлері бірінші, екінші тағамдар мен салаттан кешенді түскі ас дайындайды. Өз командасын бас аспаз Шаяхметова Фарида Ақылбайқызы басқарады. Тоғызыншы жылы ол біздің колледжде аспаз болып жұмыс істейді, ал қазір- бас- аспаз. Оның міндеттеріне қажетті азық-түлік тауарларына, жартылай фабрикаттар мен шикізатқа өтінімдер жасау , тамақ дайындау технологиясын, шикізатты дайындау нормаларын және т. б. тұрақты бақылау кіреді. Фарида Ақылбайқызы тек тамақ дайындауға ғана емес, сонымен қатар ас үйдегі барлық процестерді басқарады, мәзір әзірлейді және команданы басқарады. Ол тағамның дәміне, иісі мен сыртқы түріне де жауап береді. Бұл мамандық өте қызықты және шығармашылықты қажет етеді. Студенттер әрқашан түскі асқа асханаға асығады және тамақ дайындауға риза болады.